Tunti­kuvaukset

Kehoa huoltavat

Bodybalance®
Bodybalance on joogan, pilateksen ja tai chin kiehtova yhdistelmä, joka vahvistaa kehoa, lisää liikkuvuutta ja kesyttää kiireisen mielen. Ota mukavien sisäliikuntavaatteiden lisäksi tunnille mukaan myös pitkähihainen paita loppurentoutuksen ajaksi.
Flowyoga
Flowjooga on dynaaminen harjoitus jonka tavoite on vahvistaa lihaksia, lisätä liikkuvuutta ja parantaa tasapainoa. Kokonaisvaltaisessa harjoituksessa rentoutetaan niin kehoa kuin mieltä. Halutessasi voit ottaa oman Jooga-maton mukaan.
Joogapilates
Joogapilates tuntiin on yhdistetty pilateksen ja joogan parhaat edut. Pilateksen keskivartaloa vahvistavat tehokkaat lihaskuntoliikkeet sekä joogan liikkuvuutta parantavat asanat.

Jooga tuo myös tunnille omaan kehoon keskittymistä ja mielen rauhoittamista ja Pilates kehonhallintaa ja ryhtiä parantavia liikkeitä.

Tunti on kevyt ja sopii vasta-alkajillekin.

Kehonhuolto
Kehonhuoltotunnilla parannat tasapainoa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Tunnilla käydään läpi pitkäkestoisesti venytellen koko vartalon lihakset. Sopii kaikille.
Klassinen pilates
Klassinen pilates perustuu Joseph Pilateksen (1883-1967) luomaan liikerepertuaariin. Tunneilla tehdään monipuolisia voimaa, liikehallintaa ja liikkuvuutta kehittäviä liikkeitä. Tunnille osallistumisen edellytyksenä on aiempi kokemus pilatesharjoittelusta, sekä vahva liikuntatausta.
Pilates
Pilates on kehonhallintatekniikka, jossa korostetaan hyvää lihastasapainoa, sekä selän tukemista neutraaliin asentoon syvien lihasten avulla. Tunnilla liikkeet tehdään hitaasti ja rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen.
Seniorijooga
Matalan kynnyksen joogatunti, joka sopii kaikille. Liikkeitä voi tarvittaessa tehdä tuolilla istuen.
Syvävenyttely
Syvävenyttely auttaa lihaksiasi palautumaan ja rentoutumaan työ- ja treeniviikosta ja se tuo hyvää vastapainoa muuten niin hektiseen elämäämme. Tunnilla käydään läpi pitkäkestoisesti venytellen koko vartalon lihakset. Sopii kaikille.
Yinjooga
Yinjooga -liikkeet tehdään pääosin lattialla ja asennoissa pysytään 2-5 minuuttia. Tunnilla hyödynnetään apuvälineitä, kuten bolstereita, tiiliä ja vöitä. Asennot vaikuttavat kehossa alueisiin, joissa on eniten sidekudosta, eli selkärankaan, lantion seutuun ja raajoihin. Yinjoogan avaava ja rentouttava harjoitus tukee hyvin muuta fyysistä liikuntaa, kiihdyttää nestekiertoa, lisää liikkuvuutta ja auttaa kehoa palautumaan. Sopii kaikille.

Voima­harjoittelu

Bodypump®
BODYPUMP® lihaskuntoharjoitus tehdään levytangolla ja -painoilla. Harjoitus kestää tunnin, jonka aikana eri lihaskuntoliikkeitä tehdään yhteensä noin 800-1000 toistoa. Liikkeitä ovat mm. kyykky, penkkipunnerrus, pystypunnerrus, askelkyykky sekä rinnalle veto ja työntö ylös. Tunti koostuu 10 kappaleesta, joissa jokaisessa keskitytään treenaamaan tiettyä lihasryhmää. Tunnin tehoa kuvataan usein sanoilla ”toistovaikutus”, mikä tarkoittaa lihaksen väsyttämistä pitkillä toistoilla ja liikkeiden rytmityksiä vaihtelemalla. Pitkät sarjat vahvistavat lihaksia ja tekevät kehosta jäntevän ja kiinteän – ei ison ja bodatun
CrossPower
Fyysisesti haastava koko kehon Crossfit-tyyppinen harjoitus woimatilassa. Tilassa on välineet, telineet ja tangot, jotka mahdollistavat perinteiset voimannostoliikkeet, leuanvedot, nyrkkeilyt sekä box-hypyt.
Kuntosaliharjoittelun ABC

Kuntosaliharjoittelun ABC tunnilla ohjaaja näyttää miten laitteet toimivat ja kertoo miten harjoittelu kannattaa aloittaa.
Tunnille otetaan 5 asiakasta kerrallaan. Varaathan paikkasi ryhmäliikuntakalenterista.

Lihaskuntotunti, LKT
Lihaskuntotunti, joka soveltuu kaiken kuntoisille. Tunnilla kehitetään lihasvoimaa ja kestävyyttä. Liikkeet suoritetaan aina oman kunnon ja päivä fiiliksen mukaan. Tunnilla pääset kokeilemaan monipuolisia liikkeitä erilaisilla välineillä. Käytössä mm. omankehonpaino, kahvakuula, käsipainot ja voimatangot.

Tunnille tarvitset mukaan juomapullon, hyvä fiilis tulee kaupan päälle! Tervetuloa 🙂

Functional Training, toiminnallinen voimaharjoittelu
Tunnit toteutetaan toiminnalliseen harjoitteluun kehitetyllä Human Sport laitesarjalla. Toiminnallinen voimaharjoittelu, jonka keskeisenä periaatteena on, että yksi liike harjoittaa samaan aikaan monia eri lihaksia. Toiminnalliset liikkeet aktivoivat pinnallisten lihasten lisäksi myös tärkeitä asentoa, ryhtiä ja tasapainoa ylläpitäviä syviä lihaksia. Sopii kaikille ikään, kuntoon tai sukupuoleen katsomatta!
Tabata
Kyseessä on tehotreeni eli korkean intensiteetin intervallitreeni (HIIT), joka parantaa kestävyyttä ja voimaa. 20 sekunnin suoritus täydellä teholla ja 10 sekunnin tauko. Sama liike toistetaan 8 kertaa ja liikkeitä on tunnilla 10.Harjoitus ei sovellu vasta-alkajille ja helpottaa jos perusliikkeet ovat jo ennestään tuttuja.

Hiki pintaan

FitMama
FitMama 45′ on helppo ja tehokas tunti kaikille naisille. Tälle tunnille voit ottaa huoletta lapsen/lapset mukaan. Äidit jumppaa ja lapset puuhastelee omia leikkejään. Ota lapsellesi omat lelut mukaan. Tunnilla tehdään kevyt alkulämmittely jonka jälkeen lihaskunto-osuus ja venyttelyt. Tunnille voi tulla myös ilman lasta!
Kuntonyrkkeily
Kuntonyrkkeily on tehokasta, hauskaa ja täysin turvallista harjoittelua nyrkkeilyn tekniikoita ja harjoitteita hyväksikäyttäen. Tunti kehittää peruskuntoa ja sopii kaikille. Istuma- ja näyttöpäätetyötä tekeville loistava apu työkunnon ylläpitoon. Tunti pidetään Keho-tilassa.
Stepmuokkaus
Stepmuokkaus on tehokas ja hauska tunti, jossa vaihtelevat sykettä kohottavat askelsarjat laudalle ja lihaskunto-osuus. Step-laudan korkeutta voi säätää, joka mahdollistaa harjoituksen keventämisen tai tehostamisen. Tunnilla käytetään lautaa sekä käsi- ja levypainoja lihaskunto-osuuksilla. Ohjaaja antaa tunnilla hypyttömiä ja kevyempiä vaihtoehtoja askeltamiseen.
Tasapainojumppa
Ryhmäliikuntasalissa kuntopiirimäisesti toteutettava tasapainorata. Sopii kaikille jotka haluavat kehittää tasapainoaan. Aluksi lämmittely, sitten suorituspisteet, jotka kehittävät tasapainoa, koordinaatiota ja lihasvoimaa ja lopuksi venyttely. Tunnin kesto 45 min.
Zumba®
Zumba- konseptitunti perustuu aerobiseen tanssilliseen tuntiin. Tunnilla soi latinalaismusiikki ja tunnin tempo vaihtelee. Tunnilla saat taatusti hien virtaamaan kuin huomaamattasi kun musiikki vie mennessään ! Tunti sopii peruskuntoiselle.

Sisä­pyöräily

Tunnit pidetään Tahto-salissa Tomahawk IC7 pyörillä.

Saat pyöristä vielä enemmän irti jos olet määrittänyt oman FTW arvon, jolloin pystyt polkemaan kaikki tunnit oikeilla aerobisilla ja anaerobisilla alueilla. Löydät testimahdollisuuden varauskalenteristamme ic7 testi-nimikkeen alta.

Tulethan tunnille ajoissa säätääksesi pyörän säädöt itsellesi sopivaksi. Tunnilla on hyvä olla mukana oma hikipyyhe ja juomapullo.

HUOM!! Laitathan klossikiinnikkeiset pyöräilykengät jalkaan vasta salissa.

EasySpin

Matalatehoinen tunti, jossa tärkeintä on mukava fiilis. Tunnilla hengästyt hieman, mutta pyöräilet kuitenkin uupumatta. Tunti on vaihteleva ja kevyt ja rankat nousut ja spurtit loistavat poissaolollaan. Erinomainen tunti aloittelijoille tai kevyempää treeniä kaipaaville.

Rake Spinning
Tunnin järjestää Rajamäen kehitys ja heidän ohjaajansa, mutta on silti kaikille avoin tunti. Tunnin teemat vaihtelevat.
SpinPerus 45 ja 55 (basic)

Sykeharjoittelua matalilla sykkeillä. Tunnin tavoitteena on peruskestävyyden parantaminen ja rasva-aineenvaihdunnan kehittäminen. Wattiohjatuilla pyörillä saat helposti oman tasoisen tunnin.

SpinVk 55 (fatburn)

Sykeharjoittelua vauhtikestävyyden alueella. Tunti on luonteeltaan keskiraskas ja kehittää hyvin hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Tällä tunnilla energiankulutus on erittäin suurta ja koska harjoitus on pääosin aerobinen, toimii tunti erittäin hyvin myös painonhallintaa ja rasvanpolttoa ajatellen.

SpinVoima 45 (power)

Tunti sisältää lyhyen alkulämmittelyn jälkeen työosuuksia joissa poljetaan kovalla vastuksella. Tällä tunnilla kehität erityisesti hapenottokykyä, lihasvoimaa ja -kestävyyttä.

SpinMäki 55

Vaihtelevaa mäkiharjoittelua, jossa välillä poljetaan kovillakin sykkeillä.

Vesijumpat

AquaStrength 45
AquaStrength on uusi ja erittäin tehokas tapa harjoitella vedessä. Erityiset ja juuri tähän tuntikonseptiin suunnitellut käsi- ja jalkavastukset antavat aivan uudenlaisen, entistä tehokkaamman treenikokemuksen. Näillä HIT (high intensity training) tunneilla kehität nopeutta, voimaa ja kuntoa tehokkaasti ja turvallisesti. Tunnilla tehtävät liikkeet vaikuttavat vahvasti myös keskivartaloon ja tämän vuoksi tuntia ei suositella raskaana oleville. Tunnin kesto 45 min, veden syvyys 130 cm.
Vesijumppa 30
Vesijumppa sopii mainiosti kaiken ikäisille, kokoisille ja kuntoisille. Liikkeet vedessä ovat pehmeitä ja tehokkaita, siksi nivelystävällinen vesijumppa sopii erinomaisesti myös kuntoutujille. Veden syvyys 130 cm
Vesitreeni 45
Vesitreeni on mukavaa, tehokasta, helppoa ja kokonaisvaltaista harjoittelua vedessä. Tunnin pituus 45 min, veden syvyys 130 cm
Syvänveden aerobic 45
Isossa altaassa juoksuvöiden kanssa tehtävä harjoitus, jossa koko keho on töissä. Tunnin kesto 45 min, veden syvyys 180cm. Oma juoksuvyö suositeltava muttei pakollinen.
Skip to content