Ravinto­valmen­nus

Navigoi Hyvään Oloon, kokonais­valtaiseen ravinto­valmen­nukseen

Mikäli sinulla on tunne, ettet ole terve, olet usein kipeänä, tai sinulla on jokin krooninen sairaus, kuten diabetes, kilpirauhasen toimintahäiriöitä, reumaa, suolisto-ongelmia tai vaikkapa allergiaa, kokonaisvaltainen ravintovalmennus on juuri sinua varten. Tukemalla kehon kaikkia osa-alueita oikeilla toimilla, ja erityisesti ruokavalion avulla saadaan aina positiivisia tuloksia ja elimistöön palautettua tasapainoa.

Tavoitteenasi voi olla ravitsemuksen korjaaminen, kehon tasapainottaminen, kroonisten sairauksien estäminen tai yksinkertaisesti paremman olon saavuttaminen. Ravitsemushoito räätälöidään aina tavoitteiden mukaisesti.

Funktionaalinen ravintovalmennus pohjautuu funktionaaliseen lääketieteeseen. Siinä huomioidaan ihminen aina kokonaisuutena, mm. kehon eri osa-alueiden biokemiallinen toiminta, perimä ja elintavat. Funktionaalinen lääketiede perustuu biokemiaan, mikrobiologiaan, fysiologiaan ja tieteellisiin tutkimuksiin. Asiakkaan koko elämäntarinalla on suuri merkitys terveyteen, sillä terveydelliset syyt, esimerkiksi krooniset sairaudet, pohjautuvat usein menneisyyteen, elettyyn elämään.

Oheinen kuva kertoo, mistä asioista on funktionaalisessa ravintovalmennuksessa kysymys. Ravintovalmennuksessa kartoitamme näiden osa-alueiden perusteella elimistön mahdollisia biokemiallisia epätasapainotiloja. Se auttaa hahmottamaan, mihin osa-alueisiin tarvitaan hoitoa ja tukea.

Olen aina ollut kiinnostunut liikunnasta ja hyvinvoinnista. Omakohtaisten terveysongelmien kautta löysin kokonaisvaltaisen, funktionaalisen hoitotavan. Olen kärsinyt aiemmin mm. kilpirauhasongelmista, joka on ollut jo vuosia hyvässä hoitotasapainossa. Liikunta-alan ammattilaisena ja kilpaileminen kestävyysurheilussa kuormittivat kehoa ja kärsin jatkuvasti ylivireydestä ja kuormittuneisuudesta. Opin omakohtaisesti, kuinka tärkeää on palautuminen ja riittävä lepo arjessa sekä optimaalinen ravinto.

Tänä päivänä on tietoa ravinnosta, liikunnasta ja palautumisesta saatavana yllin kyllin, mutta kaikkialta tulviva tieto saattaa lisätä hämmennystä ja epätietoisuutta, mikä on juuri minulle sopivaa. Ota tueksesi hyvinvoinnin ammattilainen! Opiskelen jatkuvasti tätä mielenkiintoista alaa erilaisten koulutuksien kautta. Lisäksi minulla on tulkintapätevyys useisiin funktionaalisiin testeihin, kuten ruoansulatustestit, allergiat- ja yliherkkyydet, hormonitestit ja aineenvaihduntatestit. Teen yhteistyötä myös kokonaisvaltaiseen lääketieteeseen perehtyneiden lääkärien kanssa.

Ennen valmennusta saat taustietolomakkeet täytettäväksi. Ensimmäinen tapaaminen on pitempi, sillä käymme läpi tarkasti sinun terveyshistoriaasi aikajanan sekä funktionaalisen lääketieteen matriksin avulla. Näiden taustatietojen ja haastattelun perusteella teen sinulle yksilöllisen ja kokonaisvaltaisen hyvinvointiohjelman. Lisäksi käymme läpi yhdessä tavoitteet, joita kohti matkamme alkaa. Saat jo ensimmäisen tapaamisen jälkeen yksilölliset ohjeet aloittamiseen. Ravintovalmennus antaa sinulle vinkkejä terveyteen, ravintoon, palautumiseen ja liikuntaan. Joskus tarvitaan mukaan muita ammattilaisia, kuten lääkäri, psykoterapian osaajia tai muita hyvinvoinnin asiantuntijoita. Seurantakäynti varataan jo usein ensimmäisen tapaamisen yhteydessä. Seurantakäyntejä tarvitaan yksilöllisesti.

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli mietit omaa hyvinvointiasi. Ilmainen puhelinkonsultaatio ei sinua sido mihinkään.

Ystävällisin terveisin

Minna Enjala
FLT Ravintovalmentaja®
p. 0400 55 7777
minna.enjala@ravintovalmentaja.fi

Hinnasto

  • Ravintovalmennus ensikerta 1,5h 220€
  • Ravintovalmennus seurantakäynnit 1 h 110€
  • Ravintovalmennus puhelimitse 30 min 60€
  • Ruokavalio-ohjelman rakentaminen (kalorit, energiaravintoaineet, vitamiinit ja hivenaineet ym.) tuntiveloitustyönä 85 €/h.

Valmennukset myös etänä.

Hinnat sisältävät alv 24 %.
Yrityksille hinnat erikseen, pyydä tarjous henkilöstölle.

Maksutavat: käteinen, korttimaksut, Smartum ja Edenred

Skip to content